sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Alkeiskurssi osa 6 ja 7

Vihdoin uutta postausta! Ratsastushommelit on jatkuneet normaalisti, mutta kirjotus vähän tökkii, joten tässä tiivistelmää viime viikojen tunneista.

Käytiin edellis sunnuntaina taas ratsastamassa suomenhevosilla ja suunnattiin maastoon. Siitä ei oikeestaan sen enempää olekaan kerrottavaa, oli ihan jees.
Viikko sitten torstaina tiesin jo etukäteen pääseväni vihdoin ratsastamaan Omegalla ja oli aika näyttää sille kuka se kuski on! Jännitti taas vaihteeks, eikä yhtää helpottanu se et Omega on yks bitch sen karsinassa. Sain mä jopa harjattuu ja laitettuu eteen suojat. Must ei kyl täs vaiheessa olis vielä esim. tallityöntekijäks, oon liian säikky, enkä oikein osaa lukee niitten liikkeitä.

Tunnilla mentiin aluks ravii, laukkaa ja harjoteltiin kevyessäi stunnassa kunpaakin myös. Oli pirun vaikeeta :D Tuli myös siihen päätökseen, että käyn ostaa chapsit ennen seuraavaa tuntia; ei pystynyt kunnolla käyttämään pohkeita kun jalustimen remmi hinkkas jalkaa. Parit pukitkin tuli mentyy kun hevoset villiinty.! Huomasin, että mitä kauempana seuraava ratsastaja on, niin Omegalla tulee joku pakkomielle päästä sen toisen perää -.- ... Ei auttanu jarru tänää, mut johtuu varmaa siitä, että mulla muuttuu kokoajan tuntuma suuhun. Vaikka saan vauhtii hidastettu, se on 20 metriä eteenpäin ja samavauhti kuin ennen pidätettä. Ne pidätteet jäi tosin tänään vähän niiku taka-alalle, kun oli liikaa tähdellisiä asioita yhelle tunnille. Kantapäitäki pitäs muistaa painaa alaspäin. 

Enivei, Siitä oli hyvä lähtee seuraavalle tunnille -Omega meni jo paremmin ja taas uutta opittu. Hyvät Fiilarit jäi tunnista! Äitini (haha, jep!) oli kuvaamassa meijän rävellystä ja sano, että aika viihdyttävä tunti!




Nyt torstaina oli vuorossa  alkeiskurssin 7. ratsastustunti. Mentii kaveirni kanssa hyvissä ajoissa tallille, jos vaikka listassa olis lukenu uudelleen Omega. Mutta  siellä olikin Rocky ja se oli jo tunnilla valmiiksi. Tämä tiesi mulle luppoaikaa, mutta eipä haitannut. Heti tunnin alussa ope alkoi laitteleen puomeja kentälle. Ajattelin mielessäni ''JES''.

Ennen puomien ylitystä harjoteltiin kevyttä istuntaa käynnissä ja ravissa. Sen jälkeen mentiin puomeja ravissa, haettiin vähä tuntumaa. Oli vähä vaikeeta varsinki alussa, mut kyllä sen balanassin sielt löytää kun tarpeeks yrittää =) Sitten pistettii vähä haastetta lisää, ja mentiikin kolmen puomikasan yli laukassa. Olin koko tunnin ihan solmussa ohjienkanssa, enkä löytäny oikeeta ohjaspituutta. Haastavinta oli löytää tuntuma, kun piti ottaa harjasta kiinni. Sen jälkeen mul joka kerta löysty ohjat. :D Open kommentti "Jere ohjat roiukkuu'' varmaa 100 kertaa tunninaikana...-.-  Tunnista jäi superfiilikset ja tunti tuntui 5 minuutilta, siis meni aivan liian nipeesti.

Otan innolla meidän ens kerran toka vikaa tuntia, saattaa olla et saadaan mennä pieniä esteitä ;) Sitä ennen pitäis käydä hakemassa ne chapsit tai saappaanvarret ja hyvät hanskat, meinaa noissa kevytistuntahommissa jalustinremmit hinkata sääret auki. Kuulemiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti